JETA E VËRTETË – FETVA DHE STUDIME ISLAME

“Jeta e kësaj bote, nuk është gjë tjetër, veçse argëtim dhe lojë. Ndërsa jeta e botës tjetër, pikërisht ajo është Jeta e Vërtetë. Veç sikur ta dinin!” (Kuran, El-Ankebut: 64)

ORIENTIME TË PËRGJITHSHME PEDAGOGJIKE

KURIMI I SHPËRQENDRIMIT TEK FËMIJA

Numri i konsultës: 4 KURIMI I SHPËRQENDRIMIT TEK FËMIJA

Kategoria: ORIENTIME TË PËRGJITHSHME PEDAGOGJIKE

 KURIMI I SHPËRQENDRIMIT TEK FËMIJA

 Pyetje: KURIMI I SHPËRQENDRIMIT TEK FËMIJA

Fëmija im bëhet shumë nervoz dhe kjo i ndodh më së shumti në mëngjes kur zgjohet nga gjumi dhe bëhet gati për në shkollë. Edhe në bërjen e mësimeve është i shpërqendruar dhe po kështu në shkollë nuk ka dëshirë të shkojë. Ju lutemi na këshilloni!

 Përgjigjja: KURIMI I SHPËRQENDRIMIT TEK FËMIJA

Falënderimi absolut i takon Allahut! Mëshira, lavdërimi edhe paqja qofshin mbi të Dërguarin e Allahut!

Në lidhje me çështjen e parashtruar thuhet sa vijon:

Së pari: Shpërqendrimi tek fëmijët, përbën një faktor bazë të nervozizmit

Lexoni më tepër

KURIMI I SHPËRQENDRIMIT TEK FËMIJA Read More »

FËMIJA NERVOZ-HAPAT KURUES

Numri i konsultës: 3 FËMIJA NERVOZ-HAPAT KURUES

Kategoria: FËMIJËT-EDUKIMI E PROBLEMATIKAT

FËMIJA NERVOZ-HAPAT KURUES

 Pyetje: FËMIJA NERVOZ-HAPAT KURUES

A mund të na këshilloni se çfarë mund të veprojmë për rastin e djalit tonë (11 vjeçar), pasi ai bëhet shumë nervoz, bërtet, godet (i gjuan sendet), qanë dhe në momentet e nervozizmit thotë çfarë t’i vijë në gojë. Çfarë na këshilloni që të bëjmë në aspektin fetar për këtë gjë?

 Përgjigjja: FËMIJA NERVOZ-HAPAT KURUES

Falënderimi absolut i takon Allahut! Mëshira, lavdërimi edhe paqja qofshin mbi të Dërguarin e Allahut!

Në lidhje me çështjen e parashtruar thuhet sa vijon:

Nervozizmi tek fëmijët ndryshon nga njëri fëmijë tek tjetri. Nervozizmi mund të përkufizohet se është defekt emocional dhe sjellje që reflekton një gjendje çekuilibri. Nervozizmi, siç thonë ekspertët e fushës, lindet tek fëmijët me kalimin e ditëve, me egoizmin dhe dashurinë e vetes, gjë pas së cilës fëmija nuk bashkëpunon në shtëpinë e tij.

Lexoni më tepër

FËMIJA NERVOZ-HAPAT KURUES Read More »

PSE VOGËLUSHI IM 2-3 VJEÇAR NUK PO FLET

Numri i konsultës: 1

Kategoria: FËMIJËT-PROBLEMATIKAT ME TË FOLURIN

PSE VOGËLUSHI IM 2-3 VJEÇAR NUK PO FLET

 Pyetje: PSE VOGËLUSHI IM 2-3 VJEÇAR NUK PO FLET

Jam mamaja e një djali të vogël dy vjeç e gjysmë. Zoti ma ka dhënë djalin si drita dhe e falënderoj çdo ditë Allahun për fëmjëm tim që e ka krijuar siç di vetëm Zoti. Por djali nuk do që të flasë. Edhe pse di dhe kupton shumë, ai nuk po flet. Vjehrra ime ka pyetur një herë një hafize dhe ajo i ka thënë se djali ka marr ograk. Pyetja ime është, se çfarë është ograku dhe a mundet një fëmijë kaq i vogël me u ogradis?

 Përgjigjja: PSE VOGËLUSHI IM 2-3 VJEÇAR NUK PO FLET

Falënderimi absolut i takon Allahut! Mëshira, lavdërimi edhe paqja qofshin mbi të Dërguarin e Allahut!

Lexoni më tepër

PSE VOGËLUSHI IM 2-3 VJEÇAR NUK PO FLET Read More »

PARIME EDUKATIVE ISLAME-FËMIJA 2-3 VJEÇ

Numri i konsultës: 2

Kategoria: ORIENTIME TË PËRGJITHSHME PEDAGOGJIKE

PARIME EDUKATIVE ISLAME-FËMIJA 2-3 VJEÇ

 Pyetje: PARIME EDUKATIVE ISLAME-FËMIJA 2-3 VJEÇ

A mund të na përmendni disa nga rregullat bazë, që duhet të ketë parasysh prindi musliman lidhur me edukimin e shëndoshë të fëmijës së tij në periudhën 2-3 vjeçare?

 Përgjigjja: PARIME EDUKATIVE ISLAME-FËMIJA 2-3 VJEÇ

Falënderimi absolut i takon Allahut! Mëshira, lavdërimi edhe paqja qofshin mbi të Dërguarin e Allahut!

Disa nga rregullat bazë të theksuara nga specialistët e fushës, që duhet të ketë parasysh prindi musliman lidhur me edukimin e shëndoshë të fëmijës së tij në periudhën 2-3 vjeçare, janë:

Lexoni më tepër

PARIME EDUKATIVE ISLAME-FËMIJA 2-3 VJEÇ Read More »

↓
Scroll to Top