JETA E VËRTETË – FETVA DHE STUDIME ISLAME

“Jeta e kësaj bote, nuk është gjë tjetër, veçse argëtim dhe lojë. Ndërsa jeta e botës tjetër, pikërisht ajo është Jeta e Vërtetë. Veç sikur ta dinin!” (Kuran, El-Ankebut: 64)

NGA QARJA TEK QESHJA

NGA QARJA TEK QESHJA


Të lindi nëna jote o njeri duke qarë,

Teksa njerëzit rrotull teje,

Për lindjen tënde, qeshnin të ngazëlluar.

Puno, që në vdekje,

Kur njerëzit përreth teje për ty të qajnë,

Të dalësh nga kjo botë i gëzuar.


Përpiloi: Altin Torba

Inspiruar nga versione simotra në arabisht (me ndërhyrje).

Shpërndajeni Fjalën e Mirë:
↓
Scroll to Top