JETA E VËRTETË – FETVA DHE STUDIME ISLAME

“Jeta e kësaj bote, nuk është gjë tjetër, veçse argëtim dhe lojë. Ndërsa jeta e botës tjetër, pikërisht ajo është Jeta e Vërtetë. Veç sikur ta dinin!” (Kuran, El-Ankebut: 64)

SHKALLË BËRA SHPRESËN TIME

SHKALLË BËRA SHPRESËN TIME


Allahut për çdo çështje madhore,

Frikën dhe shpresën t’ia kesh,

Mos iu bind vetes së çoroditur,

Se do pikëllohesh, kur vonë do jesh.

Mes frikës prej Tij e shpresës tek Ai,

Në jetë të jetëve të qëndrosh,

Nëse me zemër, fjalë e vepra musliman je,

Përgëzohu, Faljen e Allahut për hise ke.

Kur zemra fort mu ngurtësua,

Dhe në vizionet e mia u çorodita,

Shkallë bëra shpresën time,

E me të tek Falja Jote o Zot u ngjita.


Vargjet e mësipërme i përcaktohen imam Shafi’iut (me përshtatje).

Shqipëroi: Altin Torba

Shpërndajeni Fjalën e Mirë:
↓
Scroll to Top