JETA E VËRTETË – FETVA DHE STUDIME ISLAME

“Jeta e kësaj bote, nuk është gjë tjetër, veçse argëtim dhe lojë. Ndërsa jeta e botës tjetër, pikërisht ajo është Jeta e Vërtetë. Veç sikur ta dinin!” (Kuran, El-Ankebut: 64)

ÇUDI ME MUA

ÇUDI ME MUA


O Allah! Sa çudi me mua?!

Ditën kur me pahir lë fëmijët e mi për të shkuar,

Atje ku s’ka mbetur pa shkuar asnjë njeri.

Në të botës tjetër ligjësi.

Sa çudi me mua, vërtet, sa çudi?!

Lë familjen time, shtëpinë, pasurinë,

Prindërit e mi. E, teksa më varrosin

Më thonë: “Gjithmonë me ne je ti.”

Po në fakt, a është braktisur ndokush,

Në një vend të largët, më larg se ky i imi?!


Përpiloi: Altin Torba

Inspiruar nga versione simotra në arabisht (me ndërhyrje).

Shpërndajeni Fjalën e Mirë:
↓
Scroll to Top