FALJA E ISTIKHARES PËR TË PASUR FËMIJË

Numri i fetvasë: 36 FALJA E ISTIKHARES PËR TË PASUR FËMIJË

Kategoria: PËRMENDJE DHE LUTJE TË NDRYSHME

17 443 shfletues/klikues FALJA E ISTIKHARES PËR TË PASUR FËMIJË


 Pyetje: FALJA E ISTIKHARES PËR TË PASUR FËMIJË


Jam martuar prej disa vitesh dhe nuk kam fëmijë, prandaj desha të pyes a është në rregull ta fal namazin e istihares që të lutem për fëmijë?


 Përgjigjja: FALJA E ISTIKHARES PËR TË PASUR FËMIJË


Falënderimi absolut i takon Allahut! Mëshira, lavdërimi edhe paqja qofshin mbi të Dërguarin e Allahut!

E lusim Allahun e Lartësuar që t’ju furnizojë me pasardhës të devotshëm muslimanë dhe t’i bëjë ata burim kënaqësie për ju në këtë botë dhe tjetrën.

Namazi i istiharas (përzgjedhjes) kryhet kur muslimani përballet me çështje të cilat është në mëdyshje (ngurron) nëse duhet t’i bëjë ose jo.Lexoni më tepër

Duke parë në këtë kuptim të namazit dhe lutjes së istikharas, kuptojmë se duaja për të pasur fëmijë nuk hyn tek namazi i istikharas, sepse lindja e fëmijëve nuk i përket çështjeve të diskutueshme fetare islame që duhen kryer ose jo, porse lindja dhe edukimi i pasardhësve të devotshëm muslimanë është një nga objektivat dhe kërkesat bazë të fesë islame.

Gjithsesi ju mund të falni një tjetër lloj namazi që e përfshin këtë çështje dhe ky është namazi i nevojës. Këtë namaz mund ta falni me nijetin (synimin) që Allahu i Madhëruar t’ju begatojë me pasardhës të denjë.Lexoni më tepër

– Në lidhje me pyetjen e parashtruar, këshillohen lutjet në vijim:Lexoni më tepër

· Lutjen e shkëlqesisë sonë profetit Zekerija (Paqja qoftë mbi të!), të cilën Allahu i Madhëruar e ka përjetësuar në Kuran: “RAB-BI, HEB LII MIN LEDUNKE DHUR-RIJ-JETEN ŤAJ-JIBETEN, IN-NEKE SEMIIÛD-DUÂAI/Zoti im! Dhuromë nga ana Jote një pasardhës të mirë! Se Ti, me të vërtetë, je Dëgjues i lutjes!1

· Lutjen e shkëlqesisë sonë profetit Ibrahim (Paqja qoftë mbi të!), mikut të ngushtë të Allahut, të përjetësuar në Kuran: “RAB-BI, HEB LII MINEŜ-ŜAALIȞIIN/O Zoti im, dhuromë një fëmijë prej të mirëve!2Lexoni më tepër

Gjithashtu shtoni sa më shumë thënien “ESTEGFIRULL-LLAAH/I kërkoj falje Allahut”, sepse lidhur me këtë në Kuranin fisnik vjen se profeti Nuh (Paqja qoftë mbi të!) i ka thënë popullit të tij: “Kërkoni falje nga Zoti juaj, i Cili është Falës i madh, që Ai t’ju dërgojë shi të bollshëm, t’ju shtojë pasurinë dhe fëmijët tuaj dhe të bëjë për ju kopshte e lumenj!”3

Allahu e di më mirë. FALJA E ISTIKHARES PËR TË PASUR FËMIJË

Ju ftojmë ta shpërndani këtë postim, që të përhapet dobia e tij dhe së bashku të marrim shpërblimin e publikuesit të fjalës së mirë.

_____ FALJA E ISTIKHARES PËR TË PASUR FËMIJË

FALJA E ISTIKHARES PËR TË PASUR FËMIJË

 1. Ali Imran: 38.
 2. Es-Safat: 100.
 3. Nuh: 10-12.
Shpërndajeni Fjalën e Mirë:

2 comments on “FALJA E ISTIKHARES PËR TË PASUR FËMIJË

 1. dona

  pershendetje hoxh deshta te bej nje pytje une e kom nje vajze dhe deshiroje ta kem edhe nje femije qe 5vite kom shku ne mjek po mir me kan then kur eshte koha namazit qe ti lutem allahut per tu pranue lutja

  • Altin Torba

   Pershendetje moter e nderuar. Ne lidhje me kete ceshtje, lutja padyshim qe ka rolin e saj, pasi ju keni bere sebebet (arsyet) mjekesore te lejuara sipas Islamit. Do t’ju kisha keshilluar qe t’i beni lutjet e ardhura ne kete trajtese (ku ju edhe keni komentuar), por duke pasur parasysh ate cfare thuhet ne trajtesen “KUSHTET E PRANIMIT TË LUTJES”, te ardhur ne linkun ne vijim: http://www.jetaever8.de/kushtet-e-pranimit-te-lutjes/. Me respekt: hoxhe Altini

Lini Një Koment

Your email address will not be published.

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.